איך מתמודדים עם משבר אמון בין בני זוג?
משבר אמון בין בני זוג, עלול להתעורר בכל שלב בזוגיות וגם במערכות יחסים שממבט מהצד נראות מושלמות וכנות. משבר אמון יכול להתעורר בשלב הבניית הקשר, בתחילת הזוגיות או לאחר שנים בודדות או ארוכות ביחד. לפעמים אמון שהתבסס לאורך שנים או עשרות שנים נהרס ונחרב בתוך שניות אחדות ומכאן בלתי אפשרי להחזיר את הגלגל אחורה.
אז נכון שבמידה ואתם נמצאים כעת בעיצומו של משבר כזה, צרת הרבים היא בקושי חצי נחמה. המצב קשה, מאתגר ומבלבל והשאלה האמתית היא מה עושים בנידון ואיך בונים אמון בין בני זוג?
עם משבר אמון בין בני זוג כדאי להתמודד בעזרת מטפל מקצועי
אם אתם מתלבטים לגבי הסוגיה של התמודדות עם משבר של אמון בין בני זוג ואם אתם תוהים מה נכון לעשות ובאיה אופן יש לגשת לכך, כדאי שתדעו שההתמודדות במצבים מורכבים שכאלו היא לא פשוטה ושחשוב לערב בכך איש מקצוע כבר מההתחלה.
מטפל זוגי הוא לא רק אדם שיגרום לכם להרגיש בנוח והוא לא רק אדם עם אינטואיציה טובה. בפועל, הוא למד את התחום הזה לעומק לאורך שנים, צבר בו הרבה מאוד ניסיון ובעזרת כל הכלים האלה, הוא יוכל לסייע גם לכם. מכיוון שאנשים רבים בוחרים שלא להתמודד עם משבר אמון לבד, שכן זה כמעט תמיד מורכב מידי, סביר שהמטפל אליו תפנו התמודד עם משבר אמון דומה ולא פעם בעבר, בהצלחה.
זה נכון שמטפלים שונים דוגלים בגישות שונות, אך בגדול השלב הראשוני בדרך כלל יהיה שלב של עיבוד המשבר, הבנתו, הבנת השפעתו והבנת השורשים והגורמים שהביאו את המשבר. בשלב שאחרי העבודה תתמקד בהבניה של בסיס אמון חדש וחיים זוגיים יש בהם תקשורת בריאה יותר.
בפועל, גם עם משבר משמעותי ביותר של אמון בין בני זוג אפשר להתמודד ואפשר להחליט שיוצאים ממנו מחוזקים. מה שכן, אם אתם רוצים לעשות משהו בנידון ואם אתם רוצים להתחיל תהליך של טיפול זוגי, כדאי שתעשו את זה עוד היום. הזמן עלול רק לסבך את הדברים ולכן, אם אתם כבר עושים טיפול זוגי, למה לדחות את העניין?
איך תבחרו מטפל שיעזור לכם בהתמודדות עם משבר אמון בין בני זוג?
לא חסרים מטפלים זוגיים נהדרים שעובדים בכל הארץ, מה שמאפשר נגישות אך גם עלול להיות מבלבל בעת בחירת המטפל שלכם. לכן ברור מדוע אתם מעט חוששים ותוהים מי באמת יוכל להיות האדם שיעזור לכם בצורה הכי טובה.
האמת היא, שזה לא משנה אם הבעיה בזוגיות שלכם היא משבר אמון או שאולי אתם פשוט לא מצליחים לתקשר כמו שצריך אחד עם השנייה. מה שבטוח זה שאם יהיה לכם מטפל זוגי שאתם מרגישים שתוכלו לסמוך עליו, זה יעזור.
לכן רצוי לבדוק: מי הוא המטפל שאליו אתם פונים? איזו השכלה יש לו? ועד כמה הוא באמת מקצועי? האם הוא מגיע עם ניסיון רב? והאם זוגות אחרים שעברו אצלו תהליכים שונים של טיפול זוגי ממליצים עליו? שווה לעשות מחקר קצר באינטרנט כדי לקבל כל פיסת מידע אודות המטפל שבו אתם בוחרים כי זה יעזור לכם להחליט אל מי אתם מתקשרים ועם מי אתם קובעים פגישה ראשונה.